DOS’46 A1 oppermachtig tegen PKC/Hagero A1

• juni 7, 2014

DOS’46 A1 heeft vandaag weten te winnen van zaalfinalist PKC/Hagero A1 in een ietwat raar duel. Door het winnen van deze kruisfinale in Papendrecht heeft A1 de finale bereikt. Deze zal gespeeld worden op 14 juni a.s. in Dordrecht, op de Nederlandse kampioenschappen. Ook DOS’46 C1 zal hier in actie komen.

In een warm Papendrecht begon de ploeg van Jan Wiegers meteen sterk aan de wedstrijd. Een 4-10 voorsprong stond al snel op het scorebord en dit was meteen het beeld voor de rest van de wedstrijd. De ruststand was dan ook 8-12 in het voordeel van onze rood-zwarten.

Na rust werd deze voorsprong niet meer weggegeven. Via doelpunten van de Harjan Visscher, Max Malestein en Jesse de Jong wordt de voorsprong nog vergroot tot 11-19. Op dat moment wordt de scheidsrechter bevangen door de warmte, waardoor hij en zijn assistent vervangen moet worden door een nieuw duo. Het lukte PKC/Hagero A1 niet om het tij te keren, waardoor de overwinning werd getekend met een stand van 15-20.

Hulzebosch: ”We waren vanaf minuut 1 oppermachtig. De hele wedstrijd stonden we voor en we zijn eigenlijk niet in gevaar geweest. Vooral de heren wisten veel tot scoren te komen, terwijl de dames verdedigend uitstekend hun werk deden.”

Zal DOS’46 A1 onder leiding van Jan Wiegers en Haralt Lucas de dubbel weten te pakken door Fortuna A1 te verslaan?