Veel winnaars bij DOS’46/VDK Groep Openingstoernooi

  • juli 30, 2024

Ruim voordat het zaterdagavond in Nijeveen even met bakken uit de hemel kwam kon de organisatie van het DOS’46/VDK Groep Openingstoernooi terugkijken op een mooie editie. Een kleine tweehonderd jeugdige korfballers uit het noordoosten van Nederland hadden zich verspreid over de dag in het zweet gewerkt tijdens het al bijna traditionele toernooi aan het einde van de zomervakantie. Bij de C-jeugd was DOS Kampen/Unique Waterontharders de winnaar, bij de B-jeugd slaagde DOS’46/VDK Groep er in de beker in Nijeveen te houden.

Toen om 09.30 uur de eerste wedstrijden van start gingen op sportpark Tussenboerslanden regende het zachtjes, maar al gauw klaarde het op en werd het in alle opzichten een geslaagde korfbaldag. Mede-organisator Harm Jan Timmer: “De datum viel dit jaar niet ideaal met de zomervakantie en dus waren we extra blij dat zoveel teams toch naar Nijeveen wisten te komen. Mooi om de kinderen in al die verschillende clubtenues in actie te zien en plezier te zien hebben. Met ASVD, De Wâlden en Exakwa hadden we drie nieuwkomers en zo wordt het toernooi steeds bekender in korfballand.”
Voorzitter Haralt Lucas bedankte tijdens de prijsuitreikingen de organisatie en vrijwilligers, die alles goed lieten verlopen. “We proberen bij DOS’46/VDK Groep de lat altijd hoog te leggen en daar is dit toernooi een mooi voorbeeld van. Dankzij onze accommodatie- en schoonmaakploeg konden we de teams al voor de start van het seizoen met een gerust hart verwelkomen in onze vernieuwde veldaccommodatie. Tijdens het toernooi zelf leidde een mooi groepje vrijwilligers – van fluiten tot EHBO en van omroepen en fotograferen tot kantinedienst draaien – de dag in goede banen.”
Overige winnaars
Naast DOS’46/VDK Groep bestond het deelnemersveld uit: ASVD | Q-cape, De Wâlden, DOS Kampen/Unique Waterontharders, Exakwa, LDODK/Rinsma Modeplein, NKC ’51 en WKS. Los van de toernooien waren er voor de kinderen twee challenges. De teamchallenges waren een prooi voor De Wâlden C1 en ASVD B1, de individuele challenge werden gewonnen door Nienke van DOS Kampen C1 en Ruben van ASVD B1. “Veel verschillende winnaars, leuk”, aldus Timmer.
Open dag DOS’46/VDK Groep
Komende zaterdag zal onze accommodatie opnieuw drukbezocht zijn. Dan is namelijk onze jaarlijkse openingsdag. Op het programma staan: een sport- en spelprogramma voor de jeugd, een kinderpersconferentie, oefenwedstrijden en de presentatie van de A-selectie, een hapje eten en de opening van de nieuwe kleedkamers.
Foto’s Herry Borrink: fotoalbum openingstoernooi