Geslaagde openingsdag 2024-2025

  • september 1, 2024

Geslaagde openingsdag 2024-2025

Het nieuwe seizoen 2024-2025 van DOS’46/VDK Groep werd gisteren afgetrapt met een dag vol sport, spel, en clubgevoel. De dag begon met een sport- en speltoernooi voor alle jeugdleden. De teams waren zo samengesteld dat kinderen van alle leeftijden met elkaar moesten samenwerken. Daarnaast was er één speler uit de selectie aan elk team verbonden als teamleider. Van het maken van spandoeken om de selectie aan te moedigen, tot een parcours doorlopen met een blinddoek om; de jeugd maakte samen plezier. Aan het einde van het toernooi mochten de topscoorders per leeftijdscategorie een prijs in ontvangst nemen.

Na de lunch volgde een persconferentie, waar de jeugdleden de kans kregen om het eerste en tweede team het hemd van het lijf te vragen. De vragen waren leuk, verrassend en origineel!

De energie van de dag werd vervolgens overgebracht naar het veld, waar de selectie oefenwedstrijden tegen Unitas speelde. Het tweede team wist zeer overtuigend te winnen met 20-09, en het eerste was met 23-18 te sterk voor Unitas.

Aansluitend was een officieel en belangrijk moment. Na maanden hard werken door vele vrijwilligers, konden de nieuwe kleedkamers nu officieel geopend worden. Voor deze bijzondere gelegenheid waren burgemeester Cees Bijl, Fred Hofstra en Alan Houtman (beide van Stichting Waarborgsfonds Meppel), Robin de Vries en Guus Altena (Rabobank, duurzaamheidsubsidie vanuit het coöperatieve dividend) aanwezig. Voorzitter Haralt Lucas sprak in zijn toespraak zijn waardering uit naar alle betrokken vrijwilligers, sponsoren en organisaties die financieel hebben bijgedragen. Ook de bouwpartners werden bedankt voor hun inspanning en  samenwerking: Bouwbedrijf Van Kampen, R&K Installatietechniek, Oosterhuis, Eric Punt Installatietechniek, Concordia, HDV Design, Stam Home Design/Nieuwekeuken.nl en Alex Kooij Schilderwerken.

Na de speech van burgemeester Bijl, die specifiek de zelfredzaamheid van de club noemde als bijzondere eigenschap, was het tijd om de selectie van DOS’46/VDK Groep aan het publiek voor te stellen. Een feestelijk moment was er voor Eline van Veldhuisen, die haar award voor topscorer bij de vrouwen van de Korfbal League seizoen ’23-’24 in ontvangst mocht nemen. Alle jeugdleden mochten daarna nog handtekeningen verzamelen, waarna het buffet werd geopend. We kijken terug op een hele geslaagde dag!

Zie ook:
Foto’s van Herry Borrink