“Over loslaten gesproken”

  • oktober 8, 2024

Het is deze week de Week van de Scheidsrechter en daarom delen we graag goed nieuws. Spraken we afgelopen vrijdag nog over een dikke huid, nu gaat het over loslaten. De arbitragecommissie is verheugd te kunnen melden dat Christian Dekkers zijn rentree binnen de lijnen heeft aangekondigd en de opleiding tot KNKV scheidsrechter heeft gestart. Onder de bezielende leiding van onze verenigingsbegeleider Koos Flinkert gaat Christian deze nieuwe uitdaging aan en heeft hij zijn eerste bondswedstrijden inmiddels gefloten. Het korfbal en DOS’46 liggen Christian nauw aan het hart en aangezien DOS’46 een grote uitdaging heeft ten aanzien van het leveren van neutrale scheidsrechters ziet hij zijn meerwaarde graag in deze rol. De doorslag om dit te doen lag voor Christian in het feit dat hij zelf kan inschrijven op wedstrijden, waardoor hij in weekenden flexibel blijft en zelf beslist over waar en wanneer hij fluit. Wellicht zien we hem in de toekomst weer in het topkorfbal… over loslaten gesproken.

Net als Christian hoopt ook Roy Pruntel een voorbeeld te zijn voor andere DOS’46 leden. Na Christian start Roy, samen met Koos, aan zijn opleiding tot KNKV-scheidsrechter. Roy heeft zich al op erg jonge leeftijd aangemeld als scheidsrechter voor de jongste jeugd en is daarna doorgegroeid naar de wedstrijden van de C’s en B’s, altijd binnen onze eigen vereniging. Nu zet hij de stap om ook voor het KNKV actief te zijn en DOS’46 te helpen bij het verlagen van de boete en het voorkomen van sportieve sancties.

Het is jaren geleden dat we DOSsers bereid hebben gevonden deze opleiding te volgen en daardoor zijn we enorm blij met de aanvulling van Christian en Roy. Juist nu het KNKV voor ogen heeft de regels verder aan te gaan scherpen. We zijn daarom nog op zoek naar meer DOS’46 leden die zich in willen schrijven voor de opleiding. Zoals gezegd wordt er niet van je gevraagd of je elk weekend wil fluiten, maar behoud je de mogelijkheid om hierin zelf te kiezen en vervul je hiermee een enorm betekenisvolle rol voor de club. Ben je geïnteresseerd? Stuur Sven een berichtje.

Namens de arbitragecommissie,
Sven & Ermo