DOS’46/VDK Groep wint en plaatst zich voor Kampioenspoule

• september 29, 2024

DOS’46/VDK Groep heeft een plek in de kampioenspoule in de Ereklasse veiliggesteld door te winnen van Unitas/Perspectief.

De start van de wedstrijd was voor de bezoekers, die het initiatief namen en op voorsprong kwamen (1-3, 3-5). Na de 6-6 van Willemien Kragt nam Unitas een time-out. DOS’46 leek scherper uit die onderbreking te komen; via Sam Meijer en Cerèn Wonink kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. Via Jesse de Jong en Luc Hulzebosch werd de ruststand bepaald op 10-8.

De tweede helft zou niet erg doelpuntrijk zijn. DOS’46 bleef aan de goede kant van de score, maar de doelpunten waren zéér kostbaar. De 17-13 van Max Malestein leek de beslissing in de wedstrijd te zijn, maar DOS’46 wist de laatste minuten niet meer te scoren en zag Unitas terugkomen tot 17-16. Na een spannende eindfase bleek dit de eindstand te zijn.

Door deze winst heeft DOS’46/VDK Groep zich verzekerd van een plek in de kampioenspoule in de Ereklasse, die gespeeld zal worden in het voorjaar van 2025.

Het tweede van DOS’46/VDK wist overtuigend te winnen met 24-16. Zij staan met vier winstpartijen uit 4 wedstrijden ongeslagen bovenaan in hun poule.